СамокоВест

Въоръжени ограбиха хотел в Боровец, след като вързаха администраторката и охраната със „свински опашки”

Споделете ни в

Банда нападна хотел край Боровец, навърза персонала и обра всички налични пари, заедно с касите. Въоръженият грабеж е извършен в хотел край Боровец, съобщиха от Областната дирекция на МВР София. Маскираните са отнели три метални касети, съдържащи 15 000 лева, 27 000 рубли и 1400 евро, след което са се оттеглили в неизвестна посока.
Около 03:10 часа в нощта срещу петък бил подаден сигнал за извършен въоръжен грабеж от хотел, намиращ се на пътя за Костенец, преди входа на курортен комплекс Боровец. Съобщено било, че около 02:30 часа трима маскирани и облечени с черни дрехи, единият от които въоръжен с пистолет, са влезли в хотела, след което са привели в безпомощно състояние охранителя и служителката на рецепцията, завързвайки ги със „свински опашки“.
По случая е образувано досъдебно производство. Действията по случая продължават. Извършен е оглед на местопроизшествието, процесуално-следствените действия продължават. Криминалисти от ОДМВР-София и РУП-Самоков работят активно по установяването и задържането на извършителите.