СамокоВест

ВАС отложи делото за касиране на изборите заради нелегитимност на Светлана Атанасова като представител на РБ

Споделете ни в

svetlana atanasovaДнес Върховният административен съд трябваше да реши ще бъдат ли касирани изборите за общински съветници в Самоков, но делото бе отложено.
Припомняме, че Административен съд – София област обяви за недействителен избора за общински съветници. Решението е по жалба на Даниела Трохарова – кандидат за общински съветник от ПП ГЕРБ. Основните мотиви, посочени в жалбата, са свързани с нарушения в отчитането на изборните резултати. Цитирани са протоколи със съществени недъзи – несъответствия, пропуски, поправки, неточности.
Решението на АС-София област бе вкупом атакувано от всички общински съветници с изключение на съветниците от листата на ГЕРБ. Решението бе обжалвано от Общинската избирателна комисия, ОБТ – Български лейбъристи, БСП, БДЦ/ВМРО и от Светлана Атанасова от името на Реформаторски блок /РБ/.
На днешното заседание ВАС излезе с определение, с което прекратява производството по отношение на РБ, поради нередовност на жалбата, която е подписана от Светлана Атанасова без да е надлежно упълномощена. Определението подлежи на обжалване в седемдневен срок.
След това ще бъде насрочена нова дата за делото.