СамокоВест

Васил Зашкев към кмета: Как се стопанисват и какви са приходите от общинските паркинги в Боровец?

Споделете ни в

Общинският съветник от Реформаторски блок Васил Зашкев отправи питане към кмета Владимир Георгиев как се управляват и стопанисват общинските паркинги в Боровец, и какви са приходите от тях за месеците декември 2017 г. и януари 2018 г. Съветник Зашкев попита още как се определят и назначават работещите на паркингите, как се отчитат, има ли определен  конкретен служител от Общинска администрация, който да отговаря и контролира дейността им.

В отговор кметът посочи, че приходите са съответно: за месец декември – 14 320 лв., за януари – 27 020. Той изтъкна, че има ръст на приходите, спрямо същите месеци от предходни отчетни периоди, като конкретно посочи приходите за 2015 и за 2016 г. Ангажираните с обслужването на общинските паркинги в Боровец се наемат на граждански договор. Предоставени са им касови апарати и издават касови бележки, обясни кметът. Отчитат се на каса с фискален касов бон. От кметския отговор стана ясно, че няма определен служител от администрацията, който да контролира дейността им.

Тъй като във въпроса не се искаше отговор относно размера на разходите и той не беше посочен, не става ясно каква е печалбата от дейността на общинските паркинги в Боровец.

Добра ли е или не, нека всеки един от истинските им стопани, каквито са гражданите на общината, да си отговори сам.