СамокоВест

Бялото братство посрещна Слънчевата Нова година край Седемте рилски езера с танца паневритмия

 Breaking News

Бялото братство посрещна Слънчевата Нова година край Седемте рилски езера с танца паневритмия

Бялото братство посрещна Слънчевата Нова година край Седемте рилски езера с танца паневритмия
август 19
16:22 2017

Повече от 1 500 привърженици на учителя Петър Дънов посрещнаха Слънцето на 19 август с танца паневритмия, който Бялото братство организира по традиция на този ден. Кулминацията на Лятната духовна академия събира край Седемте рилски езера дъновисти от Европа и Америка. И тази година за празника пристигнаха последователи на Дънов от цял свят.

Танцът продължи час и 15 минути. Включилите се в паневритмията образуваха 5 концентрични кръга при така наречения Молитвен хълм край езерото Бъбрека.

След паневритмията на поляните се провеждат беседи. Около 300 палатки, опънати още в края на юли, ще останат край езерата на Рила до 31-и август, когато лагерът ще бъде демонтиран, а районът почистен.

„Мистичната тема, която присъства в паневритмията, е магнитният център, който привлича толкова хора. Всяка година имаме последователи от различни части на света. Радваме се, че имаме отворена врата на духовността, сподели Андрей Грива от Бялото братство в ефира на Bulgaria ON AIR.

„Слънчева нова година учителят Петър Дънов употребява за периода 15-21 август. Като започнем от Успение Богородично, на 18 е денят на Йоан Кръстител, на 19 август е Преображение Господне. Участието в паневритмията е уважението към учителя Петър Дънов. Всяка година заснемаме този ритуален танц“, разказа Андрей Грива в „България сутрин“.

Той добави, че още от 3-4 часа сутринта излизат хора и започват да възприемат изгрева и да се молят. По думите му това е много красиво молитвено състояние. След това дъновистите пият по чаша гореща вода, ядат по лъжица варено жито и играят своята паневритмия.

„Когато прекалено много сме навлезли в материалния свят, имаме необходимостта да имаме нещо духовно. Нашите приятели от САЩ искат да направят едно единение. Да извадят на показ идеи, зад които всички хора могат да застанат“, каза още Андрей Грива и отбеляза, че 90% от хората, които упражняват паневритмия са с ниско кръвно. Според него хората се събират край Седемте рилски езера, за да намерят нещо мистично и да попаднат в пространство на релакс.

„Това е изключително позитивна емоция, която храни душата на човека“, завърши той. 

Related Articles

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Latest Comments

Прав е Кирил Бонев(брат Киро), че управниците ни страдат от "сърдечна недостатъчност" или по иначе...

Високо до бога.......

А,да минем към София!! Ако може, що не минем направо към....Брюксел примерно!!! ...