СамокоВест

Бъди човек – дари храна на мизерстващите възрастни хора на Самоков

 Breaking News

Бъди човек – дари храна на мизерстващите възрастни хора на Самоков

Бъди човек – дари храна на мизерстващите възрастни хора на Самоков
декември 11
13:34 2017

Инициативата “Бъди човек – Подари коледна вечеря на пенсионер в нужда“ отново ще подпомогне социално слаби и възрастни хора. Кампанията е в подкрепа на българския пенсионер, демонстрация на уважение и съпричастност към тежката му съдба.

Подготовката за предстоящата инициатива, която ще се проведе на 20 и 21.12.2017 г. вече започна със събиране на хранителни продукти, изготвяне на списъци, пазаруване и посещение на адреси. Всеки дарител се самоорганизира и  всеки сам финансира своята инициатива.

Самоков също е част от националната кампания. Още от самото начало неин двигател е Радослав Христов. Подкрепа среща в групата млади хора с добри сърца, които отдават себе си, за да стоплят в навечерието на Коледа колкото се може повече възрастни хора, които с мизерните си пенсии едва връзват двата края. Радослав Христов – Ех, че име. Име – призвание и орис! Призван и орисан да носи радост в отклик и за слава на Христовата обич.  А какво по-подходящо време от деня на Рождеството на Спасителя.

И тази година пакетите с хранителни продукти ще се събират на 3 ет. в зала „Арена”. Всеки, който желае да зарадва възрастните хора, може да предаде своя дар  на 18 -ти и 19-ти декември (понеделник и вторник). Даренията ще бъдат раздадени на 20.12 и 21.12.2017г. (сряда и четвъртък).

Related Articles

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Latest Comments

Абе хора, не разбрахте ли кой е ръководният принцип на работа на местите измамници обсебили...

Забравих да напиша, че преди 7-8 г. направих 2 улични табели от поцинкована оребрена ламарина,...

"В заключение кметът се похвали, че заради брошурите Самоков е получил две награди за иновативни...