СамокоВест

Бъдещето: Не мий чиниите! Изяж ги!

 Breaking News

Бъдещето: Не мий чиниите! Изяж ги!

Бъдещето: Не мий чиниите! Изяж ги!
ноември 13
19:31 2014

chinii qdeneДвойка белгийски дизайнери измислиха малки чинийки, които се ядат. Те са природосъобразни, вкусни са и най-важното – спестяват времето и нервите за миене на чинии, пише Одитисентрал.
Идеята на двамата изобретатели – Елен Ойоас и Тибо Гилкен, дошла след голямо парти. Така двамата се озовали пред купища мръсни съдове, които трябвало да бъдат измити.
„Ами ако изядем чиниите“, пошегувал се Тибо, но след това погледнал сериозно на своята идея. След няколко опита те стигнали до идеята да правят кошнички от картофи, вода и олио. Тази субстанция се оказала достатъчно твърда, за да задържи всякакъв вид храна и сосове, но в същото време е и лесно смилаеми.
„Те са биоразградими, имат неутрален вкус, могат да се комбинират както със сладки ястия, така и с пикантни.“, обяснява Елен.
Щом са се убедили, че тази смес е успешна, двамата обединили всичките си средства, за да разработят първите прототипи. Това им донесло успех и те получили финансова подкрепа от голяма корпорация, което им помогнало да развият бизнеса си и сега вече имат 30 служители.
Амбициозните създатели на „ядивните чинии“ мечтаят да разширят бизнеса си – планират да направят и чаши, и прибори от същия материал. Обмислят и изработването на каленадр – така всеки ден от годината ще може да бъде „изяждан“.

Related Articles

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Latest Comments

Това за шефа на РПУ-та - е чиста шега.Искахме да видим дали носи на майтап.Истината...

Начело със Бато, в сърцата със Тато потъваме дружно в червеното...

Ако протестът е за това-да се открият работни места, за това, че по-голямата част от...