СамокоВест

Бръмболецахме в Искъра още един незаконен ВЕЦ

 Breaking News

Бръмболецахме в Искъра още един незаконен ВЕЦ

Бръмболецахме в Искъра още един незаконен ВЕЦ
март 03
11:53 2017

С решение №22/22.02.2017г. на МОСВ божията десница запокити в мътните талази на великия Искър още едно разрешително -за недопустимия МВЕЦ „Енерджи-Говедарци“- който щеше да съсипе р.Черни Искър, Мальовишка и Преките реки и би попаднал в пет защитени зони от Натура 2000, в зона за защита на питейни води и в първи и втори санитарно-охранителни пояси на две питейни водовземания за Самоков, селата и гр.София.  Отровните води под ВЕЦ-а, обогатени с канцерогенен въглероден диоксид от гниещата органика щяха да ускорят смъртта  на около 3,5 млн. невинни български граждани,  в т.ч. на около 1 млн. ежедневно пребиваващи в гр.София, които също ползуват нейната питейна вода.

Това ИП е на вероятно най-богатия човек в Източна и Централна Европа, а не на дребен местен рушветчия. Но в изпълнение волята на самоковци и  софиянци ние отново влязохме в тежка битка, може би  с риск за живота ни.

Кой обаче издаде разрешителните за този ВЕЦ, решенията на РИОСВ, ПУП-а и разрешителното за строеж- при очевадното нарушение на множество закони – това е видно от самото Решение на министър Костова.

Питаме всички партии и кандидати за Народното събрание:

– До кога ще продължава издаването на разрешителни за незаконни ВЕЦ-ове и кариери -убийци в Самоковска община, при положение, че те са  императивно забранени в нея по закон?

– Ние животни ли сме, че законите не важат за нас ?

– Да питаме  и искаме,  вместо само да ръкопляскаме и се кланяме!

Бръмболецвам- хвърлям, падам във вода-стар самоковско- македонски глагол

инж. Любчо Луков.

Related Articles

3 коментара

 1. Антон Тодоров
  Антон Тодоров март 14, 07:54

  Браво момчета и момичета,
  Подкрепяме ви!

  При нас тук в Трудовец, пък и в Ботевград много често няма вода!
  Така е от около две-три години, от както построиха МВЕЦ, направен така, че след като водата премине през неговите турбини, не може да се влее в тръбите на общинското ВиК….и ние останахме без вода!

  Представям си какво щеше да се случи с Говедарци, ако същият собственик, беше направил ВЕЦ там!

  Reply to this comment
 2. Самоковец
  Самоковец март 28, 15:11

  А знаеш ли, съробе/защото и ние сме роби/, че съпругът на ездачката работи при същия този собственик, който направи ВЕЦ-а при Вас и иска да направи и над Говедарци?
  И по добре изобщо да не пиете водата под ВЕЦ-а, защото тя е канцерогенна, поради огромното количество въглероден диоксид, което гниенето вкарва в нея.Така, че не Ви дават вода от грижа за Вашето здраве!С и без пастите, пийте Кока-кола!Ако направят ВЕЦ-а над Говедарци, ще избият 3 млн. души с канцерогенната вода, цяла София, приходящите 1 млн. души и Самоковска община.Но те пият френска минерална вода „Перие“, какво им пука за пушечното месо като нас?!Да живее Трудовец!

  Reply to this comment
 3. Непозната
  Непозната март 30, 09:07

  Съпругът на Корнелия работи в Лукойл-Нефтохим,тя го каза по телевизията, като местоработата му не е изключено да е в Ню Йорк.В САЩ учи страшно даровития им син.При това положение кой самоковски кмет може да откаже ВЕЦ на сем.Златеви, ако Корнелия му се обади? Каква законност, какво обществено обсъждане, какви пет лева, каква лява България?Дясната е същата. Кой ни смята за хора…?
  Следва извадка от медийна статия:
  Лукойл“ ощетил бюджета с над милиард лева
  Подмяна на цената на суровия петрол оскъпила горивата, установи лабораторията на Иван Костов
  17:17 | 26 май 2015 | 53 коментара

  Бургаската нефтена рафинерия на „Лукойл“ е осигурила на руския си собственик свръхпечалба за милиарди левове, ощетила е бюджета с „икономисани“ плащания на повече от 1 млрд. лв. данъци и е натоварила потребителите с неоправдано високи цени на горивата, установи Лабораторията за управление на риска към НБУ, ръководена от бившия премиер и лидер на ДСБ Иван Костов, при чийто кабинет предприятието бе приватизирано. Тя дава и препоръки за пълна ревизия на предприятието от страна на митниците и данъчните и завеждане на искове за укритите плащания към бюджета и взет незаконно данъчен кредит.

  Това е ставало като нефтопреработвателният завод е начислявал в производствените си разходи цената на по-скъпия петрол сорт „Брент“, вместо на реално и единствено внасяния от рафинерията сорт „Урал“, който е с 10.6 на сто средногодишно по-евтин, сочи анализ на лабораторията на Костов.

  Съпоставена с борсовата цена на сорт „Урал“, обявяваната от „Лукойл“ стойност е по-висока между 6,68% до 15,61% за различните години от 2006 до 2014 г. като средногодишното превишение е 13,27%., посочва звеното.

  Reply to this comment

Write a Comment

Latest Comments

Прав е Кирил Бонев(брат Киро), че управниците ни страдат от "сърдечна недостатъчност" или по иначе...

Високо до бога.......

А,да минем към София!! Ако може, що не минем направо към....Брюксел примерно!!! ...