СамокоВест

„Бороспорт“ иска да наеме писта Червено знаме – предлага децата от детските градини и училищата в Самоков да ползват безплатно пистите и съоръженията

Споделете ни в

borovets pisti karta borosportНа основание внесено инвестиционно намерение от фирма „Борспорт”, Общински съвет Самоков реши да обяви конкурс за отдаване под наем на писта Червено знаме в Боровец. Обект на конкурса е имот с площ от 25 940 кв.м.
Решението предвижда конкурсът да се проведе при начална минимална наемна цена в размер на 50 000 лв. без ДДС, за срок от 10 год. Конкурсните условия включват изискване, имотите да се предоставят за целите на зимните спортове, като лицето, с което ще бъде сключен договора е длъжно за своя сметка да извършва заснежаване, снегоутъпкване, гарантиране на снежна покривка чрез система за правене на изкуствен сняг, обезопасяване на имотите. През летния сезон спечелилият кандидат е длъжен да рекултивира и затревява оголени участъци и всички съпътстващи дейности за грижа за зелената зона. Участниците в конкурса трябва да представят инвестиционен план с минимален размер на инвестициите 600 хил. лв. Наемателят няма право да предоставя площи за търговски обекти. Задължава се да постави информационни табели. Участниците трябва да разполагат с необходимите материални активи и техническо оборудване за извършване на дейностите по зимна и лятна поддръжка.
При обсъждането на проекта за решение бяха направени две предложения. Общинският съветник от ГЕРБ Валентин Милушев предложи, предвид сериозния размер на инвестициите, наемът да се намали на 11 хил. лв., но промяната в началната наемна цена не бе приета. Д-р Трендафилова от името на групата съветници на БСП предложи в конкурсните условия да се да се включи изискване наемателят да предоставя безплатни карти за децата от училищата и детските градини от Самоков. В тази връзка кметът Георгиев уточни, че вече са водени разговори с фирма „Бороспорт“ децата от Самоков да ползват безплатно пистите и съоръженията в курорта, стопанисвани от фирмата.