СамокоВест

Боровец – отново на картата на международните състезания

 Breaking News

Боровец – отново на картата на международните състезания

Боровец – отново на картата на международните състезания
февруари 13
12:14 2014

За пореден път Боровец е поставен на картата на международните състезания, предизвиквайки световен  интерес. Курортът се готви да посрещне най-добрите мъже-ски алпийци в света на 15 и 16 февруари за спусканията по гигантски слалом и слалом от Европейската купа Боровец 2014.  За подготовката  на престижното състезание Бороспорт е събрал голям екип от експерти в различни области, ръководен от Георги Кочов – спортен директор на Бороспорт и бивш треньор на националния отбор по ски алпийски дисциплини.

Състезанието ще се проведе на писта Попангелов, като това по никакъв начин няма да възпрепятства останалите скиори, избрали Боровец за сезона. Пистата вече е готова за спусканията за Европейската купа Боровец 2014. Основната част от състезателите вече са в курорта. По програма днес ,14 февруари, е тренировъчен ден. До този момент заявка за участие са направили 15 държави – Австрия, България, Хърватска, Финландия, Франция, Великобритания, Германия, Гърция, Италия, Япония, Латвия, Норвегия, Словения, Швейцария, САЩ и Швеция.

Писта “Ястребец 3” ще бъде отворена и в дните на състезанието! Гостите на курорта ще могат да използват тази писта през цялото време на 15 и 16 февруари, както и да гледат спусканията за Европейската купа от зоната за публика на писта “Попангелов”.

Достъпът за публиката до трибуните е безплатен. За всички желаещи да гледат на живо спусканията е осигурен и безплатен транспорт – от паркинга пред Кабинкова Въжена Линия, до мястото на провеждане на състезанието.

Related Articles

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Latest Comments

Абе хора, не разбрахте ли кой е ръководният принцип на работа на местите измамници обсебили...

Забравих да напиша, че преди 7-8 г. направих 2 улични табели от поцинкована оребрена ламарина,...

"В заключение кметът се похвали, че заради брошурите Самоков е получил две награди за иновативни...