СамокоВест

Бившият областен управител на Софийска област Емил Иванов отново стана депутат от ДПС

Споделете ни в

 

Областният управител на Софийска област за периода 2005-2009 година и бивш кмет на Своге Емил Иванов стана депутат и в 42 Народно събрание от квотата на ДПС. Той се класира за влизане в парламента след преброяване на гласовете от чужбина. Според данни на ЦИК очаквано за ДПС са гласували 49.146% от живеещите извън границите на България. Иванов беше народен представител от ДПС и в 41 Народно събрание. За времето на управление на Емил Иванов, отношенията между Самоковска община и Областна администрация София област бяха сложни, а понякога и конфликтни.

В Черен списък на фирмите, организациите и личностите, унищожаващи българската природа срещу името Емил Иванов пише – „контактно лице на скандалния незаконен строеж „Златна перла“”

От друга страна в politicsbgstyle.blogspot.com, от 11. 01. 2006 г., под надслов Героите на прехода, е записано: „Областният управител на Софийска област и бивш кмет на Своге Емил Иванов е осъден на 2 години и шест месеца затвор за побой през март 1990 г. Присъдата му е издадена за нанасяне на средна телесна повреда от Свогенския районен съд. Настоящият губернатор пребил на 26 август 1989 г. Георги Атанасов, който по това време е бил управител на Клуба на културните дейци в Своге. На пострадалия е нанесена „средна телесна повреда, изразяваща разстройство на здравето, неопасно за живота“. Шест месеца по-късно жертвата умира.
С такова съдебно минало Иванов е изкарал два мандата като кмет на Своге и впоследствие стана управител на софийска област. На последния си пост той беше назначен от квотата на ДПС.
Иванов има бурна история като кмет на Своге. Той управлява града от 1995 г. до есента на 2005, когато беше назначен за губернатор. За този период е успял да овладее 90 % от местната икономика и тя се държи от фирми, които са близки до него, твърдят местните.
Според запознати, Своге е първата частна община в България.”

Политическата кариера на Емил Димитров продължава като парламентарист от квотата на ДПС за втори пореден мандат на Народното събрание на Република България.