СамокоВест

Баскетбол: Рилски спортист отвя Черноморец

 Breaking News

Баскетбол: Рилски спортист отвя Черноморец

Баскетбол: Рилски спортист отвя Черноморец
октомври 20
10:18 2013

Рилски спортист срази без проблеми Черноморец с 81:61 на старта на новия сезон от баскетболното първенство на България. Срещата се проведе в зала „Арена” – Самоков. Домакините от Рилецо не срещнаха  особени затруднения и на почивката вече имаха двуцифрен аванс – 40:28. До края баскетболистите на Росен Барчовски не допуснаха изненади. В третата четвърт самоковци се постараха да довършат започнатото и след няколко безответни серии, стигнаха до преднина от 23 точки. В последната четвъртина двата състава влязоха при 64:42, и въпреки поредица от седем точки в средата на частта да стопи изоставането на Черноморец до 13, нямаше много шансове за изравняване в последните пет минути. Бързата игра позволи на двата отбора да направят доста атаки, но те не винаги бяха успешни. За самоковци не игра гардът Върнън Тейлър.

Астън Калхун завърши с 19 точки за Рилски спортист, плюс 10 борби на сметката си. Още трима негови съотборници регистрираха двуцифрен точков актив. За Черноморец Новак Попович приключи с 14 точки и осем борби.

След срещата Росен Барчовски каза: Въпреки, че победихме с 20 точки има страшно много неща които трябва да се изчистят. Първо: Правим много грешки, технически грешки от липса на концентрация. Изпускаме на няколко пъти мача да свърши по рано. Втория проблем са няколко индивидуални действия, а когато си подаваме топката играем по-добре. третия проблем бе, че нямаме добър процент от три точки въпреки , че Черноморец играха зона доста време. Въпреки всичко победата си е победа, важно бе да се тръгне на старта така убедително с такава разлика.

Според Дечо Коешинов: Безобразна игра в защита на нашия отбор, там бе най-големия проблем. А и когато не можем и да вкарваме се получава тази голяма разлика. В съвременния баскетбол 20 точки могат да изчезнат бързо, но и показват класа на противника, че ни е надиграл. Ако искаме нашият отбор не да бъде фактор, но поне да се съобразяват другите отбори с нас в първенството, то не трябва да губим мачове с 15 борби разлика.

Мисля, че не е нормално да се играе с различни топки, дори като с някакъв стандарт общ … досега нямаме толкова лош показател от тройката 3/25 , не че там е вината за невкарването ни , но трябва да се помисли по този въпрос. Не е нормално в едно първенство да се играе с различни топки (Визира визуалната най-вече разлика в топките получени от Балканската лига и тези от НБЛ – водят се един модел, но с година разлика на производство).

 Надявам се ние да си подобрим играта, защото това което показахме срещу Самоков не ми хареса. Ако ние направим това, мисля че ще помогнем първенството да бъде по-добро. За мен това което виждам това първенство е по-слабо. Бие сме по-зле селектиран отбор от миналата година. Малко e е по-ниско нивото като цяло на отборите от миналата година.

Related Articles

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Latest Comments

Прав е Кирил Бонев(брат Киро), че управниците ни страдат от "сърдечна недостатъчност" или по иначе...

Високо до бога.......

А,да минем към София!! Ако може, що не минем направо към....Брюксел примерно!!! ...