СамокоВест

Бареков се заканва да блокира БСП срещата в Боровец

Споделете ни в

bsp sreshta stanishev oresharski mestan dpsЛидерът на „България без цензура“ се закани да блокира през уикенда  Боровец. В събота и неделя в курорта ще се проведе среща на депутатите на управляващата двойка БСП и ДПС. В семинара ще участват премиерът Пламен Орешарски, министрите и зам.-министрите от правителството.

 „Призовавам депутатите от БСП и ДПС да не ходят да ядат и пият на семинар в Боровец, а да обявят ден на национален траур в понеделник“, призова новозлюпеният политик. Съветвам Орешарски да се въздържа от циничния банкет върху труповете на българските полицаи“, настоява Бареков.

Другарска критика към двама министри готвят червените депутати. Мишени на другарския огън са образователният министър Анелия Клисарова и дипломат №1 Кристиан Вигенин. Екскомунистите са гневни на Анелия Клисарова заради новите учебни програми по български език и стратегията за висшето образование. Освен това според тях тя не изпълнявала ангажименти от предизборната програма на БСП и така им създавала проблеми с избирателите по места. Соцдепутатите ще поискат от  външния министър Вигенин да съгласува с тях изказванията и действията си по кризата с Украйна.

Първоначално червените избраници смятали да мъмрят и здравната министърка Таня Андреева заради последните й предложения за затягане на режима за тютюнопушенето. Но критиките към нея отпаднали, защото нямало как здравният министър на европейска държава да защитава либерално отношение към цигарите. Лидерът на ДПС Лютви Местан категорично опроверга вчера слуховете, че движението оттегля доверието си от министър Андреева.

Червените депутати твърдят, че е абсурдно да се говори за искане на оставки. „Ремонт на кабинета няма да има, но ще дадем да се разбере, че ние сме депутати от партията мандатоносител и трябва да се допитват до нас, споделиха червени.” Същата позиция декларира и ДПС. „Въпрос с оставката на който и да е министър не стои на дневен ред“, заяви вчера Лютви Местан. По думите му партията стои зад кабинета и всичко останало по тази тема е „груба опозиционна провокация“, от която ДПС се разграничава.

Преди Боровец на „Позитано“ 20 ще се проведе заседание на Националния съвет на БСП. Червените ще гласуват състава на евролистата си за вота. Вече се знае, че тя ще се оглави от Сергей Станишев, следван от Георги Пирински, Илияна Йотова, Петър Курумбашев, Достена Лаверн, Светлина Йолчева.