СамокоВест

Балонът, че общинският хотел минава на самоиздръжка се спука

 Breaking News

Балонът, че общинският хотел минава на самоиздръжка се спука

Балонът, че общинският хотел минава на самоиздръжка се спука
февруари 28
17:33 2014

hotel arenaБалонът, че от тази година общинският хотел ще бъде на самоиздръжка, се спука. Лъжата, многократно тиражирана от шефката му Любослава Ярловска и от кмета на общината Владимир Георгиев лъсна още с приемане на бюджет 2014. От общинската хазна към хотела отново ще изтекат близо един милион лева. В параграфа с мъглявото определение „Туризъм” са заложени разходи от 880 000 лева. Отделно за преустройство на перално помещение и оборудване още 30 000 лева. За заплати на звеното по маркетинг, туризъм и туристически дейности отново ще плащаме ние – данъкоплатците. За целта в общинския бюджет е предвидена сумата от 354 600 лева. Планираната численост на персонала е 50 души. Екипът на СамокоВест многократно е информирал за пълния абсурд общинската администрация да извършва пряко стопанска дейност. При това под мъдрото управление на местните ни управници хотел „Арена” е толкова губещ, че всяка година тежи на бюджета с близо 1 000 000 лева. Основен принцип на демократичното общество с пазарна икономика е с този вид дейност да се занимава бизнесът. И логиката за това е желязна. Всеки бизнесмен, който инвестира собствени средства, ще си направи много добре сметката къде да си вложи парите и каква печалба ще получи. Както е казал народът три пъти ще премери – един път ще отреже. Не така стоят нещата обаче, когато избраниците ни харчат народна пара. Те въобще не се интересуват от общата изгода. Единствено, което ги мотивира е личната им печалба. Всеизвестно е, че при всяко обществено строителство половината, че и повече, от средствата отиват в личните сметки на властимащите и свързаните с тях олигархични кръгове. Тандемът възложител – изпълнител си присвоява поне 50% от отчетените разходи. В случая със самоковския хотел „Арена” бившият кмет Ангел Николов, Бог да се смили над душата му, и строителният бос Симеон Пешов трябва да гушнаха поне едно 10 милиона измъчена народна пара. Наред това окачиха на шията на мизерстващия самоковски данъкоплатец издръжката му от 1 милион годишно. На фона на тази престъпна безстопанственост и лошо управление на общинските средства в края на миналата година обществеността беше залъгвана с какви ли не миражи. От този, че през настоящата година хотелът ще мине на самоиздръжка до нелепата награда в категорията Градски тризвезден хотел. На церемонията в хотел „Шератон” статуетката и грамотата бяха получени лично от управителя на хотела Любослава Ярловска и от кмета Владимир Георгиев.

Ние питаме! С какво, уважаеми, заслужихте тази награда. Ако някой заслужава награда то това са гражданите на общината, които с изтънелите си джобове финансират гламавщините ви. Всъщност истината е, че тук няма място за никаква награда!!! Глупостта и алчността не трябва да бъдат толерирани, насърчавани и награждавани никога и при никакви обстоятелства. Нито безумията на управляващите, целящи единствено да откраднат голямата част от парите, нито тъпоумието и овчедушието на истинските платци – гражданите данъкоплатци.

По подобен начин стои финансовият баланс и на Спортната зала. Съгласно тазгодишния бюджет на общината в раздела спортни имоти са заложени разходи за 852 816 лева. От тях за заплати: зала – 60 150 лева при численост на персонала 8,5 бройки; треньори – 97 263 лева при численост – 13,5 и ледена пързалка – 7 369лева при численост – 13,5 бройки. И ако в частта спортни имоти управниците ни може да ни залъгват с приказки за социални функции, то при хотела тази мухоловка за наивници не играе.

Накратко – сметката на всеки средностатистически гражданин и селянин на Самоковска община за 2014 година е следната – за издръжката на хотел „Арена” и на Спортната зала ще се бръкне с 1 732 816 лева. Честито! Това е Голямата ви награда!

Related Articles

1 Comment

  1. Костадинов
    Костадинов март 01, 01:00

    Докато комунистите са на власт е безпредметно да се говори за пазарна икономика и за демокрация. Това са несъвместими неща.

    Reply to this comment

Write a Comment

Latest Comments

Абе хора, не разбрахте ли кой е ръководният принцип на работа на местите измамници обсебили...

Забравих да напиша, че преди 7-8 г. направих 2 улични табели от поцинкована оребрена ламарина,...

"В заключение кметът се похвали, че заради брошурите Самоков е получил две награди за иновативни...