СамокоВест

Арестуваха активисти на ДСБ – заклеймили били престъпната Българска комунистическа партия

 Breaking News

Арестуваха активисти на ДСБ – заклеймили били престъпната Българска комунистическа партия

Арестуваха активисти на ДСБ – заклеймили били престъпната Българска комунистическа партия
ноември 07
15:00 2013

Петима млади българи са арестувани рано тази сутрин по подозрение, че са боядисали в розово паметника пред централата на БСП в София на ул. “Позитано”. Задържани са блогърът Асен Генов и активистите на ДСБ Живко Занков, Марта Георгиева, Давид Станчев и Никола Спотинов. Генов и останалите задържани били забелязани от автопатрул около 5 ч сутринта, съобщи вътрешният министър Цветлин Йовчев пред Нова телевизия. Той поясни, че по случая се извършва проверка.

От централата на ДСБ обявиха, че изцяло подкрепят действията на членовете си. При арестуваните е изпратен адвокат от Реформаторския блок. “Обвиняват ги, че са “посегнали” на “паметник” в чест на една престъпна организация”, се казва в съобщение от пресцентъра на партията. На паметника е написано “БКП-Позор!” и “Кой!”.

Напомняме, че на 26 април 2000 г  38-то народно събрание прие Закон за обявяване комунистическия режим в България за престъпен. Законът е обнародван в Държавен вестник, брой № 37 от 5 май 2000 г. и е действащ и към момента. В член първи се казва, че управлението на Българската комунистическа партия, дошла на власт с помощта на външна сила, обявила война на България, е довела страната до национална катастрофа. А член четвърти обявява всички действия, извършени с цел съпротива и отхвърляне на режима, за „справедливи, морално оправдани и достойни за почит“.

Така че, логично възниква въпросът – кои в случая са престъпниците?

Related Articles

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Latest Comments

Прав е Кирил Бонев(брат Киро), че управниците ни страдат от "сърдечна недостатъчност" или по иначе...

Високо до бога.......

А,да минем към София!! Ако може, що не минем направо към....Брюксел примерно!!! ...