СамокоВест

Алтернативен общински съвет Самоков се обяви против тегленето на заем от 2 милиона лева

 Breaking News

Алтернативен общински съвет Самоков се обяви против тегленето на заем от 2 милиона лева

Алтернативен общински съвет Самоков се обяви против тегленето на заем от 2 милиона лева
февруари 24
13:18 2014

kraire4en park 2Алтернативният общински съвет Самоков проведе второто си  заседание. Обсъждани бяха актуалните теми : Анализ на управленските действия и бездействия на самоковските общинари и Референдумите – начин на употреба и воля за промяна. Оживена дискусия предизвика намерението на кмета на общината Владимир Георгиев и на  местната управа да изтеглят заем от 2 милиона лева, за изпълнение на проекта за крайречната зона. В основата на инициативата е бившият заместник кмет и настоящ общински съветник от БСП Христо Ярловски. Още по времето на екс  кмета Ангел Николов, Бог да се смили над душата му, общинската администрация кандидатства за външно финансиране на проекта, но не получи подкрепа. Опитите на родните ни управници да реализират идеята с европейски пари или със средства от републиканския бюджет продължиха и при новия кметски екип. Позицията на финансиращите институции обаче е все така отрицателна. Най-естествената реакция в случая би била общината да се откаже от идеята, тъй като види се проектът е неудачен. Но избраниците ни решиха, че не могат да скършат хатъря и най-вече интереса на Христо Ярловски и на цялата БСП управленска група. Ще натоварят с въпросните 2 000 000 лева опърпания самоковски данъкоплатец. В момента упорито се разиграват сценки за демократично управление, като впрягат в играта гражданите на общината, известна с рекордана си безработица. Насажда се очевидно лъжливото твърдение, че мизерстващият самоковец гори от желание да потроши 2 000 000, че и още няколкостотин хиляди лева отгоре за дължимите  лихви , за да реализира един проект отхвърлен от всички експертни и здравомислещи оценяващи комисии. Истинската цел е ясна. Както СамокоВест многократно сигнализира,  при всяко обществено строителство не по-малко от половината пара отива в личните и партийни сметки на управляващите. Че защо пък щедрите и богати жители на Самоковска община да не направят и този път подарък от над 1 000 000 лева  на бившия зам.кмет Ярловски и на цялото комунистическо котило около него.

В тази връзка Алтернативен общински съвет Самоков се обяви безусловно против тегленето на заробващия заем и обяви, че ще сезира компетентните органи, в случай че местната управа предприеме действия за изтеглянето му.

По втора точка от дневния ред бе дискутирана темата „Референдумите – начин на употреба и воля за промяна“. Основното изложение бе направено от Иван Сотиров. Той  аргументирано изложи необходимостта от замяна на пропорционалната избирателна система с мажоритарна и представи позицията на движението „Независима България“ – в един предстоящ референдум основният въпрос да бъде: Подкрепяте ли провеждането на пълни мажоритарни избори за народни представители в два тура? Гостите споделиха, че въпреки недостатъците й, но предвид реалностите в момента, е по-добре да се подкрепи подписката по идеята на президента. Иван Сотиров сподели, че на един по-късен етап те възнамеряват да инициират подписка за референдум за въвеждане на изцяло мажоритарна избирателна система. Присъстващите активно участваха с въпроси и мнения по актуалната тема. 

Related Articles

2 коментара

 1. SenZor
  SenZor февруари 26, 22:22

  Явно местните комуноидите не ги свърта без да крадят,а и в момента имат малки притеснения с паричните потоци от горите, и затова са така припряни да награбят този заем.

  Reply to this comment
 2. бай Шиле
  бай Шиле февруари 27, 08:56

  Г-н.“Кремвиршът“ или ГБС ще строят това „чудо“на инжинерната мисъл?Търг поне за пред хората ще се прави ли или вече е спечелен?

  Reply to this comment

Write a Comment

Latest Comments

Мъртвият е безпомощен, той е пасивен, с мъртвия можеш да правиш всичко. И това е...

Има и друга мода-режат здрави органи-жлъчки, уж хернии и т.н. А един тарикат праща при...

Не е нужно да си от Англия или някоя друга цивилизована държава, за да прецениш...