СамокоВест

Александра Жекова спечели купа „Бороспорт”

 Breaking News

Александра Жекова спечели купа „Бороспорт”

Александра Жекова спечели купа „Бороспорт”
април 01
18:06 2012

Днес в Боровец бе домакин на откритото държавно първенство по сноубордкрос и  откритото държавно първенство по ски крос. Състезанията се проведоха на писта „Петър Попангелов”. В откритото държавно първенство по сноубордкрос взеха участие 60 състезатели от всички възрастови групи от България, Полша, Румъния, Сърбия и Словакия. Независимо от обилния снеговалеж, шампионатът мина при отлична организация от Българската федерация по ски и „Бороспорт“ АД. Стартовете са включени в календара на Международната федерация по ски (ФИС) и носи точки за световната ранглиста.

Титлата при жените спечели най-добрата българска състезателка по сноуборд Александра Жекова от НСА. Тя стана носител и на купа „Бороспорт”. Това е втори пореден успех на Жекова, която вчера триумфира за пети път като национален шампион в същата дисциплина. В кариерата си националката има общо 10 титли във всички дисциплини, в които е участвала през годините.

Втора се нареди Ирен Машова, а трета е Виктория Халеба.

Пръв на сноубордкрос при мъжете е Геза Кинда. Втори е Иван Ранчев, който печели и титлата шампион на България в дисциплината за 2012 г, а трети е Алек Иванов.

Титлата  в откритото държавно първенство по ски крос спечели Георги Марков, „Чамкория”. На второ място се класира Валери Пелтеков „Лавина”, а трети се нареди Георги Моллов „Тракия”.

Related Articles

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Latest Comments

Абе хора, не разбрахте ли кой е ръководният принцип на работа на местите измамници обсебили...

Забравих да напиша, че преди 7-8 г. направих 2 улични табели от поцинкована оребрена ламарина,...

"В заключение кметът се похвали, че заради брошурите Самоков е получил две награди за иновативни...