СамокоВест

Адвокат Диньо Бозаджиев: Защо няма да гласувам на 12 май?

Споделете ни в

Защото нито държавата ни е държава, нито „елитът” ни е „елит”, нито мафията ни е мафия

Днес чета в един вестник, че скандалният със съдържанието си запис на разговор между лицето Бойко Методиев Борисов,  магистрата Кокинов и обвиняeмия (бивш министър и бизнес другар на  „бившия”министър председател – лицето Бойко  Методиев Борисов) Мирослав Найденов, битуващ в публичното пространство като  „Миро Мършата”, е довел до  конкретен резултат: Магистратът Кокинов щял „ да проговаря за Цецо”. Подзаглавието е : „За да се спаси прокурорът ще признае как са го натискали…”     Коментарът  не се ангажира със сексуалните изражения на „натискането” и мястото на господин Кокинов в този процес, предвид съдържанието на публикувания запис на срещата и разговора между тримата, а с някои по-важни аспекти от поведението на въпросните лица с оглед на доскорошното им служебно положение.

Първи въпрос?

Нивото на тези лица, представляващи управляващия елит е трагико-комично. Относно оценката за управляващия – лицето Бойко  Методиев Борисов и съдружниците му от изпълнителната власт, едва ли някой се учудва на интелектуалното им, морално и друго обществено значимо ниво. Оценката е еднозначна – трагедия! Коментарът в случая се  отнася за така нар. „независима” съдебна власт, в  която „Лукановската” конституция вкара и Прокуратурата. „Лукановската” Прокуратура вече изпълни задачата си: „Амнистира” заграбването на труда на две поколения българи и бе акушер при „раждането” на настоящия елит на България – икономически и политически. Днес, обаче, след двайсетгодишната си тотална деградация „елитът” е паникьосан от това, което е създал. Нито знае какво да прави, нито знае  какво да промени. Иска обаче ДОВЕРИЕ! Ако това не е върхът на цинизма, не зная какво друго би могло да бъде. Дребен детайл: „ Лютви  Местан: ДПС отново  ще управлява!”. Май нито БСП, нито ГЕРБ имат нещо против – стига да е заедно с тях! Осъзнава обаче, че всяка положителна промяна за народ и държава минава през   тоталното му историческо отрицание. С всички субективни последици.

    Втори въпрос?

Що е независима Съдебна власт? Ще ни отговори г-н Кокинов, за да спаси кожата… /ако е вярно твърдяното във в. „Галерия”, че вече се е провикнал „гороломно”: „Ще призная как ме натискаха!?” (”Цецо”) Та да се върнем на заглавието: „Нито „елитът” ни е елит, нито мафията ни е мафия.  Щом стане  въпрос  за  собствената   кожа, местната интерпретация на закона за омертата не действа, и… „Бате ще предавам!”(Това е цитат от репликата на един ром към съратника му при разминаването им пред килиите на ареста на „N-то” РПУ  на МВР в България, след като е получил порядъчно количество бой   –„ стимулант” към искрено разкаяние за извършените кражби). Аналогията между рома, лицето Найденов, лицето Кокинов и незнайно още кои „бушони” НЕ Е СЛУЧАЙНА.

Та затова,  няма да гласувам. По правилата и заложената схема на банкрутиралия български „елит”!

Адв. Диньо Бозаджиев – Гражданска инициатива СПРАВЕДЛИВОСТ